Nyomtatás
Találatok: 1365
orvvadász puskaSzolgálati kutyájával együtt tartotta sakkban a csorvási körzeti megbízott a napokban azt a három fegyveres orvvadászt, akiket Gerendás határában sikerült tetten érni. Mire az erősítés kiért, a rapsicok már a földön feküdtek.
— A helyi vadőr jelezte március 10-én este a csorvási rendőrnek, hogy egy gyanúsan mozgó gépkocsit látott a gerendási határban egy düllőúton, melyben érzése szerint orvvadászok ülhettek. Az időközben a helyszínre induló körzeti megbízottal a vadőr mobiltelefonon keresztül tartotta a kapcsolatot, így sikerült rálelni a gyanús alakokra — tudtuk meg Albert Istvántól.

A megyei főkapitányság sajtórefense elmondta: már sötétedett, amikor a kmb-s megpillantotta a keresett autót, amiben hárman ültek, s az egyik ablakból egy hangtompítós puska csöve lógott ki, melyet az erdő felé irányítottak. Az egyenruhás egyedül volt a veszélyes helyzetben, ezért pórázon lévő, de akcióra kész szolgálati kutyájáról levette a szájkosarat, s felszólította a kocsiban ülőket, hogy szálljanak ki, s feküdjenek a földre. A lebuktatott orvvadászok engedelmeskedtek, így a hamarosan kiérkező, újkígyósi erősítés már a földön fekvő férfiakat bilincselhette meg.

A kocsiban egy engedély nélkül tartott, 0,22 kaliberű kis, golyós, hangtompítóval és távcsővel felszerelt puskát találtak, 50 lőszerrel, a rapsiscok zsebéből pedig töltényhüvelyek kerültek elő. Ezeket vélhetően azért szedték össze az erdőben, hogy a vadászokban ne keltsenek gyanút.
Miután a gyanúsítottak előállították, házkutatást tartottak náluk. Ennek során fagyasztva megtaláltak 28 letisztított fácánt, 5 kg őzhúst, 1 vadnyulat. Ráleltek még a rendőrök két fából készült légpuska tusra, egy fegyver fémszerkeztére és 22 légpuska lőszerre.

A három férfi elismerte a bűncselekményt, s elmondták azt is, hogy kedvtelésből rendszeresen orvvadásztak a gerendási határban. Ezért V.Gy., O.A. és N.M. ellen lopás, lőfegyverrel való visszaélés és állatkínzás miatt indult eljárás.

Forrás: Beol