vadászterületet kaptak a diákokÉlesben gyakorolhatják a szakmát a Harruckern diákjai.
- Van olyan tudás, aminek elsajátításához nem elég a tábla és a kréta, hanem a valóságban, sáros gumicsizmában kell kipróbálni az adott feladatokat -mondta szerdán délután Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke azon az ünnepségen, ahol a Harruckern János Közoktatási Intézmény és a Dél-alföldi Erdészeti Részvénytársaság írt alá együttműködési megállapodást.
Az eleki vadgazdálkodási technikusok immár a terepen gyakorolhatják leendő szakmájukat, ugyanis tanvadászterületet kaptak. A több mint 600 hektáros vadászterület Gyula mellett, a Fekete- és a Fehér-Körös közében, az úgynevezett Kisdeltában helyezkedik el.

Mint azt Zámbó András, a Harruckern János Közoktatási Intézmény igazgatója elmondta ez az egyetlen oktatási komplexum Békés megyében, amely immár saját tanvadászterülettel rendelkezik. A megállapodás szerint a vadgazdálkodási, vadvédelmi és élőhely-fejlesztési feladatokat a jövőben az iskola diákjai végzik el. Ők felügyelik a területet, fejlesztik a természetes élőhelyeket Feladatuk lesz még a vadállomány növelése mesterséges tenyésztéssel, s magaslesek, vadetetők készítése is. Az iskola célja, hogy a szakmai gyakorlat teljes egészében, biztosítsa a felkészülést a jövő vadászai számára, így a hallgatók már „élesben , ám még felügyelet mellett gyakorolhatják szakmai tudásukat. Vass Sándor, a Dalerd Zrt. vezérigazgatója elmondta: reméli, hosszú távú lesz az iskolával létrejött együttműködés.

Forrás: Békés Megyei Hírlap