Nyomtatás
Találatok: 1531
eltulajdonították az elütött szarvastA település Kossuth utcájában éjjel közúti ellenőrzést végző járőrök állítottak le egy személyautót. Legnagyobb megdöbbenésükre a Ford Orion utasterében egy elhalt szarvas tetemére bukkantak…
Az ellenőrzés során az autóban ülő testvérpár és egyikőjük barátnője elmondta, hogy az 1-es számú főúton, valahol Tatabánya felé haladva ütötték el a jószágot. Az állat még élt amikor kiszálltak a járműből, de látták, hogy a két hátsó lába szilánkosra volt törve. A két férfi utas elmondása szerint csak könnyíteni akartak az állat szenvedésén azzal, hogy kalapáccsal addig ütötték a fejét, amíg el nem pusztult. Majd betették az autójukba azzal, hogy a húsát feldolgozzák Válon, az egyik testvér lakhelyén.

Az elütés pontos helyének megállapítását követően a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozóival együttműködve kezdődtek meg a helyszíni szemlék. A bicskeiek átadták a területileg illetékes vadásztársaságnak az állat tetemét, akik úgy nyilatkoztak, hogy a jószág húsa hatvanezer forint körüli értékkel bír, amúgy vadászati, vadgazdálkodás szempontból értéke eléri a hatszázezret. A testvérpárt a Tatabányai Rendőrkapitányságra állították elő, ahol megindították velük szemben az eljárást. Az autó nő utasa tanú az ügyben. Kihallgatása során elmondta, ő ütötte el a vadat, de a többi eseményben tevőlegesen már nem vett részt.

Forrás: Police