Nyomtatás
Találatok: 1676
vadászíjászatA 2010. évi FeHoVa lezártával ideje mérleget vonni.
A MISZ. Vadászíjász Szakmai Bizottsága, a Magyar Vadászok Vadászíjász Egyesületével együttműködve négy napon át fogadta az érdeklődő vadászokat, íjászokat, látogatókat a FEHOVA vadászíjász standján. Lehetőség nyílt arra, hogy a Szakmai Bizottság a különböző társadalmi szervezetekkel, a vadászati média képviselőivel, vadászatra jogosultakkal megbeszéléseket folytasson.

Egyöntetű álláspont szerint a Vadászati Törvény legutóbbi módosítását,– amely a vadászíjászatot fegyvertartási engedély meglétéhez köti–, szakmailag indokolatlan selejtes jogalkotásnak tekintik. Az abszurd humor kategóriájától a magyar vadásztársadalom elleni újabb szándékos merényletig terjedő minősítéssel illeték a szabályozást a megkérdezettek.
A megbeszélések során nyilvánvalóvá vált, hogy haladéktalanul meg kell kezdeni a kármentést és az életszerű jogszabály kidolgozását, ezért 2010 április 12- én 16.00 órakor várjuk a vadászíjászokat és egyesületeik vezetőit egy a jogszabály módosítását előkészítő társadalmi vitára. Helyszín: 1162 Budapest Margit u. 28-30.
A gondok mellett néhány szót a pozitívumokról:

A FeHoVa kiemelt programja volt az Epona lovas kiállítás, amely keretében Kassai Lajos lovas íjász bemutatatói tömegeket vonzottak. Ezt követően a vadászíjászat standján érezhető nagyobb számú érdeklődés is egyértelműen jelezte, hogy szükség van az íjászat széles körű ismertetésére.
A Hungexpo vezérigazgatója felkereste standunkat, és örömét fejezte ki, hogy a FEHOVA vendégül láthatja a magyar íjászat és vadászíjászat képviselőit. A beszélgetés során a további együttműködés lehetőségeiről sikerült egyeztetni, és egyúttal megköszöni vendéglátói kedvességét.
A vadászíjászok kitettek magukért, hiszen e négy napon a társadalmi munkába oroszlánrészt vállaltak, melyet ezúton is nagyon köszönünk.
Reményeink szerint jövőre további színvonalas programokkal jelenhet meg a FeHoVán a vadászíjászat.

Üdvözlettel: MISZ Vadászíjász Szakmai Bizottság

Forrás: MISZ