Nyomtatás
Találatok: 1483

nyírerdő a fevovánA kelet-magyarországi vadgazdálkodás ismét bemutatkozott a szakkiállításon

Az elmúlt napok a vadászat (és a horgászat) jegyében teltek: március 25. és 28. között rendezték meg ugyanis a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi kiállítást a Budapesti Vásárközpontban. A már 17 éves múltra visszatekintő rendezvény az idők folyamán Európa piacvezető seregszemléjévé nőtte ki magát. Idén 7000 négyzetméteren 10 ország 200 kiállítója mutatta be kínálatát. Remek alkalom ez arra, hogy a hazai állami tulajdonú erdőket kezelő társaságok is népszerűsítsék vadgazdálkodási tevékenységüket.

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a kezdetektől állandó résztvevője a FeHoVa-nak. Idén is a kiállítás teljes ideje alatt várta az érdeklődőket társaságunk standja, ahol a hazaiak mellett cseh, bolgár, szlovák és román vadászok is megfordultak. Főként a dám- és a gímszarvas vadászati lehetőségek iránt tájékozódtak, de akadtak olyanok is, akik az erdőgazdaságnál folyó nyírfajd-visszatelepítési programról tudakozódtak – összegezte az elmúlt napok tapasztalatait Kaknics Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.
A számos program közül kiemelkedett az Európai Világrekord Trófea bemutató, ahol a kapitális trófeákkal együtt az állatot és élőhelyét ábrázoló festményeket is megcsodálhatták a vadászok. Örömmel mondhatom, hogy a nemzetközi válogatásban – például a román barnamedve, a cseh muflon, a bolgár gímszarvas és a svéd őz mellett – ott volt annak a 2002-ben Gúthon esett dámszarvasnak a trófeája is, amelynél nagyobb azóta sem került puskavégre. A nemes vadat Kiss Richárd örökítette meg egy festményen, amely szintén nagy tetszést aratott a FeHoVa-n – mondta Hajdú András, az erdőgazdaság vadászati ágazatvezetője.

Forrás: ForestPress