Nyomtatás
Találatok: 1068
erdő és avartüzekhez riasztották a tűzoltókatEgyetlen hét leforgása alatt - március 18-25. között - csaknem 100 esetben riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit a különböző aljnövényzet, száraz fű és avartüzekhez.  
 
- A fokozott tűzveszélyre tekintettel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kéri a gazdálkodókat, hogy - az érvényben lévő jogszabályok alapján - saját területükön tegyenek meg minden szükséges technikai, szervezési intézkedést a tűzesetek megelőzése érdekében - mondta Holes István alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense. A kiskert- és a hétvégi telektulajdonosok a gyom- és gazégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a kiszáradt aljnövényzet rendkívül gyúlékony és a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti a nádasokat, erdőket vagy a lakott területeket.
A közúton és vasúton utazók égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak ki a járművek ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek nemcsak az utazókra jelentenek veszélyt, hanem sok esetben közvetlenül erdő és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Forrás: Keletmagyarország