Nyomtatás
Találatok: 1148
Kittenberger Kálmán sajtódíjAz Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet újból meghirdeti sajtódíj-pályázatát a civil sajtó (nem vadászújságokban megjelenő) újságírói számára.
Ezzel a kiírással a pályázat meghirdetői továbbra is az olvasók, rádióhallgatók széles körét, a nem vadászokat kívánják tájékoztatni a vadászat-vadgazdálkodás, a vadászati kultúra és a vadászat természetvédelmének szerepét bemutató teendőkről, ennek szépségeiről, nehézségeiről.

A kiírás három műfajra vonatkozik: írott sajtó és internet; rádiós műsor; televízió és video (CD, DVD). Mindhárom kategóriában a megfelelő színvonalú alkotást a független zsűri oklevéllel és bruttó 300.000.- forinttal díjazza. Az elvárt színvonal alatti alkotások esetén a zsűri élni kíván a díjvisszatartás jogával.

Nevezni lehet a 2009. augusztus 1. – 2010. június 30. között megjelenő (készült) művekkel 2010. július 14-ig. A beküldési cím: OMVK 1027. Budapest, Medve utca 34-40. Személyenként (alkotócsoportokként) beküldhető három írásos pályamű összesen maximum kilenc gépelt oldal (13 ezer karakter) terjedelemben három példányban; a rádióműsor hossza maximum húsz perc idő lehet hangkazettán (további két másolattal); a videofilm maximum húsz perc időtartamú lehet (beküldendő egy példányban; nem kötelező az előzetes nyilvános közlés).

A pályázat értékelésének kihirdetése 2010. augusztusban lesz, a díjakat vadásznapi ünnepségen kapják meg a kitüntettek.
  OMVK Kulturális Bizottsága