Nyomtatás
Találatok: 1432
vadászok gyűjtik a szemetetTöbbszáz köbméternyi szemetet találtak vadásztársaságok Bercel, Pilis és Irsa környékén. Négy társaság vadászai fogtak össze, hogy területüket megtisztítsák a szeméttõl.
Az intenzív munka ellenére a teljes siker szinte reménytelen, hiszen óriási mennyiségû hulladékot találtak és a tapasztalat szerint az összegyûjtött szemét helyére folyamatosan új kerül.
A ceglédberceli, a Pilisi és két albertirsai vadásztársaság tagjai fogtak össze a hétvégi akció keretében. A vadászok elmondták: érthetetlen számukra az emberek felelõtlensége. A bejárás és gyûjtés során ugyanis kiderült, az általuk összeszedett nagy mennyiségû hulladék csupán 8-10 %-a a területekre kihordott szemétnek.
BALATONI PÁL elnök Turul Vadásztársaság: Több száz köbméternyi szemét van a területen és az a célunk, hogy próbáljuk ezt megszüntetni, háta a lakosok is rádöbbenek arra, hogy más módja is van annak, hogy a háztartási hulladékokat és az egyéb otthoni szükségtelenné vált tárgyakat elhelyezzék, mint az hogy kivisszük a határba.
A vadászok az általuk összegyûjtött szemetet a ceglédi hulladéklerakóba szállították. Az üzemeltetõ minden társaság számára ingyenessé tette 10 köbméter hulladék elhelyezését. A szállítmány egyébként meglehetõsen vegyes képet mutatott. hulladékok szinte minden formája megtalálható volt a vadásztársaságok területein.
BALATONI PÁL elnök Turul Vadásztársaság : Nagyon sok flakont találtunk, háztartási szemét közé tartozó hulladékokat, de volt egyéb hulladék is, konzerves dobozból például több százaz találtunk és mint említettem, óriási mennyiségû mûanyag flakont és egyéb kizárólagosa háztartási kategóriába tartozó hulladékot
A tapasztalat pedig sajnos azt mutatja, hogy ezek a hulladékfajták furcsa módon újratermelõdnek. Vagyis az emberi felelõtlenség és kulturálatlanág határtalan.

Forrás: CTV