Nyomtatás
Találatok: 1248
pénzjutalmat kap az orvvadászt fogó rendőrA közelmúltban háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A szerződés a vadászok és a rendőrök közös feladatait és az együttműködés alapjait rögzíti.

A rendőrség vállalta, hogy a fegyvertartási engedélyekben szereplő különböző határidők lejártáról időben értesíti a vadászokat, ennek költségét a kamara átvállalta. Ezen felül évente négy olyan rendőr kaphat pénzjutalmat a kamarától, aki élen járt az orvvadászat visszaszorításában.

A vadászszövetség vállalta, hogy tagjai a társas vadászatokról időben értesítik az illetékes kapitányságokat. Emellett a vadászkamara és a főkapitányság közösen bonyolítja az egyszerre tartott állami vadászvizsgát és rendőrségi fegyvervizsgát a rendőrségi lőtéren.

Az együttműködési megállapodást Dávid Károly dandártábornok, megyei főkapitány és dr. Mészáros Attila, a megyei vadászkamara és vadászszövetség elnöke írta alá.

Forrás: Baon