Nyomtatás
Találatok: 1349
vadászhölgyek a majálisonA vadászkamara megyei szervezete május elsejére majálist rendezett a vadászhölgyeknek a Sióagárdi lőtérre. A programban szerepelt koronglövészet, szabadtűzön főtt ebéd, és gyerekprogramok.
A rendezvény célja elsősorban a kikapcsolódás volt, de remek alkalmat nyújtott a barátkozásra, ismerkedésre, és a közös szenvedélyről, a vadászatról való eszmecserékre is. Bár nőként számtalan kötelességnek kell eleget tennünk - kezdve a család ellátásával, a munkahelyen való helytálláson keresztül az egyéb feladatokig – alig várjuk, hogy végre puskát vehessünk a kezünkbe, s kiszabaduljunk a természetbe. Az eredményes vadászathoz azonban elengedhetetlen a megfelelő lőkészség elsajátítása. Célunk, hogy a lőtéren szerzett gyakorlattal a vadászatokon ne okozzunk szenvedést a vadnak.

A majálisra tizenkét vadászhölgy fogadta el a meghívást családjaik társaságában, valamint tiszteletét tette nálunk Bán Beatrix az országos Diana Vadászhölgy Klub elnöke is. Mialatt a hölgyek lőttek, a férjek felügyelték a gyerekek légpuska lövészetét, fociztak, játszottak a lőtér melletti futballpályán. Az ebédről „királyi” szakács gondoskodott; Király István, a vadászkamara titkára személyében. Éhségünket remek, bográcsban főtt babgulyás csillapította. A vendégek gondoskodtak a desszertről, almás pite, muffin és kókuszkocka várta az édesszájúakat.

A délelőtt folyamán meglátogatta a hölgyeket Kocsner Antal, a vadászkamara elnöke is, aki láthatóan remekül érezte magát, ő évek óta szívén viseli a vadászhölgyek sorsát.

A versenyt rövid időre meg kellett szakítanunk, hiszen a mellettünk fekvő területen rendőrkutyás bemutatót tartottak, ez a mi érdeklődésünkre is számot tartott. Végül a három legsikeresebb koronglövő hölgynek érmet és apró ajándékat adtunk át. Első helyezett Bölcskei Gáborné, Roza lett, második helyen végzett Németh Krisztina, a harmadik helyet Schuszterné Dobó Katalin szerezte meg.

Forrás: OMVK-Tolna