Nyomtatás
Találatok: 1553
stohl András trófeávalMiután két éve azt nyilatkozta a színész, attól fél, alkoholistaként végzi, tegnap újra ittasan okozott balesetet. Tetézve tettét, párja autóját vezetve, elhagyta a helyszínt, mielőtt a rendőrök odaértek.
Tegnap hajnali négy óra után a fóti útra riasztották a rendőröket, ahol egy Subaru Forester luxusterepjáró áttért a menetirány szerinti bal oldalra, s két szabályosan közlekedő autóval ütközött össze. A balesetben egy idős férfi súlyos, egy fiatal pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta – szólt a rendőrség közleménye a szombat hajnalban történtekről. Az adatgyűjtés során gyanúmerült fel arra vonatkozóan, hogy a balesetet okozó terepjárót S. András, fóti lakos vezette. A férfit otthonából előállították, majd a dunakeszi rendőrségen kihallgatták, s hazaengedték.

Cigit kért

A két vétlen autóban összesen heten utaztak, s az ütközésnek szemtanúja volt egy másik férfi is. Így sokáig nem maradhatott titokban: az RTL Klub sztárja, Stohl András vezette azt a terepjárót, amely két autót tarolt le a fóti útról hajnalban. A balesetben a furgonban utazó idős úr súlyosan megsérült, míg a másik autó öt fiatal utasa közül egyet könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. Pedig a szemtanúk elmondása szerint akár tömeges tragédia is lehetett volna az ütközésből.

– Egy egri buliból tartottunk haza Pestre. Előttünk ment egy piros Citroën, és már láttuk, hogy hiába húzódik le, a szemből jövő kocsi a mi sávunkban egyenesen felénk rohan. Hallottam a hatalmas fékcsikorgást, s a sofőrünk üvöltését – mondta a Borsnak az egyik autóban utazó Mirabella. – A csattanást követően az árokba borult az autónk, s mi azonnal megpróbáltunk kimászni belőle. Akkor láttam, hogy a terepjáróban Stohl András ücsörög, majd a napfénytetőn keresztül kimászik a kocsiból. Mi rögtön kérdeztük tőle, jól van-e, de szinte ránk se hederített. Megdöbbentő volt, hogy annyit nem kérdezett, nekünk nem esett-e bajunk, csupán egy dolog érdekelte: tudunk- e adni neki egy cigit! Kapott, majd a telefonján felhívta a párját és szólt, jöjjön érte, majd mondja azt, hogy ő vezette a kocsiját. A nő tíz perc múlva már a helyszínen is volt, Stohl meg egyszerűen beült a kocsijába, s őt is otthagyta a helyszínen. Még szinte a nő támadt ránk, amit kikértünk magunknak. Sőt, azt is, hogyan hagyhatja Stohlt autóba ülni ezek után. Szemlátomást alig bírt állni, annyira be volt rúgva. Az autójából meg üres sörösdobozok, bor, és állítólag egy üres whiskysüveg is előkerült. Meg valami rugós bicska – folytatta a balesetet zúzódásokkal, agyrázkódással megúszó pesti lány.
Bűzlött a piától

Mirabella azt mondja, néhány perccel később Stohl kedvese is eltűnt, nem tudják, hová. Közülük többen sokkos állapotba kerültek, s mindnyájan azt tervezik, pert indítanak a színész-műsorvezető ellen. „Ez az ember többet ne üljön kocsiba!” – mondta ezzel kapcsolatban.

– Bűzlött a piától! A tetőablakon mászott ki a kocsijából, pedig mindkét ajtó normálisan nyílt. Majd kér egy cigit?! – csatlakozott barátnőjéhez Lilla, aki szabályosan sokkot kapott a történtek hatására. – Nem akarok soha senkinek rosszat, de ez már túlmegy minden határon, amit ez az ember megenged magának, mások életét veszélyeztetve – néz maga elé Mirabella, akinek minden porcikája fáj.

A Citroënben ülő bácsi és néni éppen vásárolni indult, de sajnos nem érkeztek meg. A balesetben információink szerint combnyaktörést szenvedő idős urat a tűzoltók vágták ki a másik autóból. Őt még tegnap megműtötték az Árpád kórházban. Utastársa, Ibolya a déli órákban kezdte csak felfogni, mi történt velük, és szinte zokogva mesélt a történtekről.

– Fáj a mellkasom, összevarrták a kezem, most jön ki rajtam minden, amit átéltünk. Nem hagyhatjuk annyiban, amit ez az ember művelt. Hétfőn majd az ügyvédünk nyilatkozik az ügyben – mondta könnyek között, majd egyértelművé tette: perre viszik az ügyet.

A csattanást követően Vajk László az elsők között ért a baleset helyszínére. Így ő is szemtanúja volt, ahogyan Stohl kimászik a gépjárművéből.

– A napfénytetőn keresztül mászott ki, majd odament az árokba borult Skodából kikászálódó gyerekekhez, hogy adjanak neki cigit – mutatta meg a helyszínen a történteket a Bors munkatársának Vajk. – Aztán nyúlt a telefonjához, s szó szerint ezt mondta: „Siess, siess, és ne felejtsd el, hogy te vezettél!” – tette hozzá a baleset szemtanúja.

A műsorvezetőt fóti otthonából állították elő a rendőrök, s a Bors információi szerint készségesen állt a zsaruk rendelkezésére. A Dunakeszi Rendőrkapitányságon meghallgatták, majd egy hátsó ajtón keresztül a kíváncsi fotósok elől bujtatva hazaengedték. Az ügyben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás. Úgy tudjuk, hogy Stohltól vért vettek, s csak ezt követően, 4-5 nap múlva születhet majd meg a szakértői vélemény.

A sztár kenyéradói nem hagyták szó nélkül az estet. Az RTL klub programigazgatója nyilatkozott a Borsnak.

– Beszéltem Bucival, és azt kérte, hogy a történtek után – amit egyébként nagyon sajnál – ő nem szeretné idén vezetni az X-Faktort. Elfogadtuk a döntését – mondta Kolosi Péter. – Ez erre a produkcióra és erre az ügyre érvényes. A sorsáról egyelőre nem döntünk, hiszen minden ma történt, s a rendőrségi vizsgálat végeredménye is fontos számunkra a mérlegelésnél – tette hozzá.

Nem ez volt az első botránya

2002. JÚLIUS 6-ÁN okozott már közúti balesetet ittasan. Akkor komoly fejsérülésekkel és csonttörésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A baleset okozásáért 112 ezer forint pénzbírságra ítélték, valamint 1 év 9 hónapra bevonták a jogosítványát is. Az esetet megelőzően Bucinak már három balesete volt, s az egyikben a medencéje is eltört. Azt mondta: egy utolsó figyelmeztetés volt ez a számára, többé nem iszik, és nem dohányzik.

2005-BEN jött az újabb botrány. Dopeman könyvében azt állította, pár évvel korábban egy night clubban kokaint fogyasztott Stohllal. Buci hallgatott, pár hónappal később pedig egy kábítószerügy gyanúsítottjaként hallgatták ki. Végül nememeltek ellene vádat, s állítólag elvonókúrával megúszta.

2007-BEN orvvadászat miatt került a rendőrök látókörébe, miután két, azonosítóval el nem látott, a vadászkönyvbe be nem vezetett vaddisznót találtak az autójában.

Börtönbe is kerülhet

A jogász szerint korai lenne bármit is feltételezni Stohl esetleges büntetését illetően.

– Ittas járművezetés, közlekedés veszélyeztetése, segítségnyújtás elmulasztása az, ami így első hallomásra felmerülhet ebben az ügyben, és az is, hogy a sofőr kivonta magát az eljárásból azzal, hogy elhagyta a helyszínt. Ráadásul ha valóban ő vezette a másik autót is, az is ittas vezetés lehet – mondta a Borsnak dr. Magyar György. – A korábbi cselekedetei miatt viszont nem számít visszaesőnek, és csak a büntetés kiszabásánál, ha majd őt elmarasztalnák esetleg, lesznek arra tekintettel, hogy már hasonló cselekménynek részese volt. De büntetőjogi értelemben nem számít visszaesőnek – mondta, majd hozzátette: ne törjünk előre pálcát felette, mert nem tudhatjuk, hogy amikor a művész úr megkérdezte a sértetteket, akkor nem ajánlotta-e fel a segítségét.

Mindenesetre a szemtanú és a baleset sérültjei szinte egybehangzó nyilatkozatai alapján Stohlnak nehéz lesz megúsznia ezt az ügyet egy pénzbüntetéssel. Ezúttal akár börtönbe is kerülhet.


„Kettétört az életem”

„...amit én csináltam, arra nincsen mentség, és mérhetetlenül fájlalom és bánt az, hogy visszaéltem az emberek szeretetével...” – mondta, majd mindenkitől bocsánatot kért. Elmondta, nem hagyta cserben a baleset sérültjeit. „Abban a pillanatban, hogy kiszálltam az autóból, odarohantam a másik autóhoz, az idős bácsihoz, ahol mellette már az élettársa telefonált a mentőknek. Utána rohantam vissza az én autóm közelében álló autóhoz, négy fiatalhoz. Majd utána ismét visszamentem az idős bácsihoz, beszéltem vele, kérdeztem, hogy mi van. Azt mondta, hogy fáj a lába, nem tud kiszállni az autóból. Próbáltam kinyitni az ajtót, de én se tudtam kinyitni. Ezek után megint vissza a fiatalokhoz, s miután megérkezett a mentő, és elkezdődött a segítségnyújtás, ott elhagytam a helyszínt." Hogy miért, arra nem tudott magyarázatot adni.

Elismerte azt is, hogy ivott.

„Igen, elismerem, hogy ittas voltam... de, ha lehet, bocsássanak meg nekem az emberek!" – mondta, majd jövőjéről faggatták. „...úgy tűnik, ez az egész életemet kettétörte..."

Forrás: Bors