Nyomtatás
Találatok: 984
szemétgyűjtés az erdőbenErdészek, vadászok, hajléktalanok és polgárőrök együtt gyűjtötték a szemetet az erdőben. Azután együtt ették a vadpörköltet is.
Hajléktalanok is gyűjtötték a szemetet szombaton Debrecenben: összesen több mint száz köbméter szemetet szedtek össze a Debrecen környéki erdők takarításában résztvevők - közölte Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa.

A már második alkalommal megrendezett akcióhoz a térség állami tulajdonú erdeit kezelő Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete, a Zrínyi Vadásztársaság és a Polgárőr Szövetség is csatlakozott - tette hozzá.

Vereb István tájékoztatása szerint meghaladta a százat azoknak a száma, akik együtt dolgoztak a nap folyamán: az erdőkben lerakott hulladék összegyűjtésében az erdészek, vadászok, rendőrök, polgárőrök és a környéken élők mellett harminc hajléktalan is részt vett.

Tíz konténer telt meg színültig háztartási hulladékkal, kidobott ruhákkal, műanyag flakonokkal, de elhasznált autógumit, törött műanyag széket és számítógép-monitort is találtak az erdőben.

Az akció végén a vadásztársaság tagjai pörkölttel vendégelték meg az alkalmi erdőtakarítókat - mondta el Vereb István.

Forrás: NOL