Nyomtatás
Találatok: 914
akadályversenyTizenötödik alkalommal rendezték meg az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) Püspökladányi Kísérleti Állomásán és arborétumában az általános iskolások számára szervezett akadályversenyt.
A rendezvény szervesen épül be a kutatóintézet környezeti neveléssel kapcsolatos programjába, melynek keretében az év során közel 300 óvodás és iskolás látogat ki a Farkasszigetbe, ahol a kutatók vezetésével környezetismereti foglalkozásokon vesznek részt.
Az ERTI, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Püspökladányi Természetvédő Csoport és a Városi Rendőrkapitányság összefogásával megrendezett programon közel 70 gyerek vett részt.  A gyerekek 12 csapatban, 5 állomáson adtak számot a természet és környezetvédelmi, közlekedésbiztonsági ismereteikről. A rendezvény sikeres lebonyolításának háttérében az együttműködő partnerek egész évben végzett felkészítő munkája és a pedagógusok, és gyerekek határtalan lelkesedése játssza a főszerepet. Csiha Imre

A Püspökladányi Természetvédő Csoport
15 éve alakították meg a Püspökladányi Természetvédő Csoportot, az ERTI Püspökladányi Kísérleti Állomás három dolgozója a Hortobágyi NP egyik természetvédelmi őre, valamint tanárok és lelkes amatőrök részvételével.
Az alapításkor céljaik között szerepelt a környezeti nevelés fejlesztése, látták a gyerekek érdeklődését, így a másfél évtizedes munka során létrehoztak erdei iskolát, óvodát, játszóteret, szüreteltek szemetet, hátrányos helyzetű gyerekeknek programokat szerveztek, gyereknapot tartottak, fogadják a térség óvodáit, iskoláit, helyt adnak a táborozóknak.
A távlati tervekhez van fejlesztési elképzelésük, de ehhez sok feltételnek kell összeilleni.

Forrás: ForestPress
0
0
0
s2smodern
powered by social2s