óriás harcsát fogtakOrszágos rekordot döntött egy 230 centiméter hosszú, 113 kilogrammos harcsa kifogásával egy kaposvári horgász, aki a somogyi megyeszékhely szomszédságában lévő töröcskei tóból emelte ki az eddigi csúcsnál éppen egy kilogrammal nagyobb súlyú példányt.
Ilyen fogás minden horgász életében csak egyszer akad - büszkélkedett Hauser Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára. Mint arról beszámolt, egyesületük tagja, Kovács Gábor már év eleje óta "vadászott" a hatalmas ragadozóra. Hétfő este végül sikerült megakasztania és hosszas fárasztás után fél tízkor partra vetnie a zsákmányt.

Elmondása szerint tudták, hogy a tóban van egy ilyen hatalmas példány, sokan szerették is volna kifogni, ám a többiek ezúttal lemaradtak a versenyben. "Azért vannak még a tóban bőven hasonlóan szép példányok, emiatt nem kell aggódniuk a sporttársaknak" - jegyezte meg az egyesület titkára, hozzátéve: a gyerekkora óta horgászó, harmincas éveiben járó, jó kötésű harcsavadász kitartásának méltó jutalma a rekordnagyságú harcsa, amelyet kedd reggel hitelesítettek.

A nagy fogást videofelvételekkel, fotókkal is dokumentálták, és elküldték a Magyar Országos Horgász Szövetségnek, amely tőlük tudták meg, hogy új országos rekordot állítottak fel. (További képeket a sonline.hu-n talál.)

"Nagy öröm és büszkeség ez, nemcsak a fiatalembernek és az élményben osztozó barátjának, aki vele volt hétfő este, hanem az egyesületünk több mint 1200 tagtársának is" - hangsúlyozta Hauser Miklós.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa a rendkívüli méretű harcsának, azt válaszolta: még nem döntötték el, hogy elosztják egymás között vagy felajánlják egy étteremnek.

Forrás: KultúrPart