Nyomtatás
Találatok: 1484
fizettek a vadászok a lelőtt kutyáértKifizették a lelőtt kutyája árát, 250 ezer forintot a lövői gazdának a vadászok, így ő visszavonta rendőrségi bejelentését. Mint kiderült, a kutya nem támadt vadra.
Megoldódott annak a lövői gazdának, Szedenik Sándornak az ügye, akinek kutyáját három hete vadászok lőtték le. Akkor a vadászok állították, a kuvasz egy vadat támadott meg, ezért kellett elpusztítani.

A gazda mindezt kétségbe vonta, mondván, a lelőtt eb szájában semmiféle állatszőrt nem találtak. Ráadásul, a kutyája által ˝megtámadott˝ őzbakra sem leltek sehol. Az állítások tehát egymásnak homlokegyenest ellentmondóak voltak. Most bebizonyosodott, a gazdának volt igaza.

– A napokban megkeresett az a vadász, aki lelőtte a kutyámat és bocsánatot kért tőlem – tájékoztatta portálunkat Szedenik Sándor.

– Mondtam neki, visszavonom a rendőrségi bejelentésemet, ha kifizeti a kutyám piaci értékét, valamint őszintén elmeséli, hogyan is történt a dolog, kinek a biztatására húzta meg a ravaszt. Így is tett. Így nyilvánvalóvá vált, az a vadász ösztönözte arra, kapja puskavégre a kutyámat, akit korábban már több alkalommal is figyelmeztettem, ne lőjön a tanyám felé vadászat közben. Emiatt kissé meg is romlott közöttünk a viszony. Arra is fény derült – mint azt sejtettem –, szó sincs arról, hogy a kuvaszom őzbakot támadott volna meg. Én azért is biztos voltam a dolgomban, mert egy barátom látta a kuvasz lelövését, és ő is azt mondta, nem támadt semmiféle vadra a kutyám.

Az érintett vadászok nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Erdőben is pórázon kell vezetni az ebet


Az ebet erdőben is pórázon kell vezetni, kivéve a vadászkutyákat, vadászat közben. A vadász csak akkor lőhet le egy kutyát vadászterületen, ha az a vadra támad, vagy ha az eb tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség.

Forrás: KO