Nyomtatás
Találatok: 1201
Fekete IstvánBorsfa - A Fekete István Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény TÁMOP-pályázat keretében rendezte meg tanulói számára a névadójáról elnevezett témahetet.
Az egy héten át tartó rendezvénysorozat első napján a borsfai iskola dákjai és tanárai ellátogattak a Kis-Balatonra, ahol szakmai vezetők kíséretében, két csoportban ismerkedtek meg a természetvédelmi terület növény- és állatvilágával, meglátogatták a Fekete István emlékházat, a közkedvelt olvasmányukból ismert Matula-kunyhót . Megtekintették ezután a keszthelyi Vadászati Múzeumot - ahol látványos trófeák és élőképek nyűgözték le őket -, majd a Modellvasút-kiállítás kötötte le a kirándulók figyelmét, akik a napot a balatonszentgyörgyi Csillagvárban fejezték be.

Hopp Mariannától és Gócziné Bedő Zsuzsanna programfelelősöktől hallhattuk: kedden, szerdán és csütörtökön az iskolában vártak izgalmas feladatok - makett- és plakátkészítés, rajzverseny, színdarab, énekprodukció - külön az alsósokra és a felsősökre, s minden tanóra Fekete Istvánhoz, a műveihez és a Kis-Balatonhoz kapcsolódott. A felsősök csoportokat alakítottak (Matula, Tutajosok, Tüskevár, Kele, Bogáncs, Vuk néven), ahhoz csoportjelvényeket, zászlókat kreáltak, az alsósok pedig állatokat rajzoltak a névadó műveiből, s történeteket olvastak. Emellett a gyerekeket szabadtéri programok - íjászat, solymászat, kutyabemutató - is lázba hozták.

A zárónap vetélkedőjén a csapatok számot adtak arról, hogyan ismerik Fekete István életét, műveit, állatait, a Kis-Balaton élővilágát, s a felsősök színészi képességeiket is megcsillogtatták az előadások során. A győztesek jutalmat kaptak, s persze senki nem távozott üres kézzel az élményekkel teli témahétről.

Forrás: Zalai Hírlap