Nyomtatás
Találatok: 1506
nagybörzsönyi vadásznapMájus derekán Nagybörzsönyben találkoztak a mindkét országban híressé vált, rendkívül nagy látogatottságnak örvendő Magyar-Szlovák Nemzetközi Vadásznap szervezői.
Tekintettel a többszöri - szeptemberi időjárás okozta gondokra a szervezők abban reménykedve, hogy megcsíphetjük a nyárutóra jellemzőbb jó időt, előre hozták a vadásznap dátumát augusztus 28-ra.

A tervek szerint nemcsak a fővédnök és a műsorvezető személyében lesz idén változás Nagybörzsönyben, hanem jelentősen gazdagszik majd a program is.
A tervek szerint láthatjuk majd a solymászokat, a magyar és a szlovák vadászkutyafajták bemutatóját, vadhívó bemutatót és további jelenleg még szervezési stádiumban lévő érdekes műsort. A vadászok majd benevezhetnek a sörivó versenybe, a tavalyihoz képest jelentősen leegyszerűsített főzőversenybe és trófeabíráló vetélkedőbe. Lesznek ifjúsági programok, festménykiállítás, egy neves magyar vadász által elejtett vad trófeáinak a kiállítása, látványrepülés és sok egyéb látnivaló. A tervek szerint a Hubertus-misét idén is Beér Miklós váci megyés püspök fogja celebrálni.
A szervezőbizottság június végével fogja behatárolni a pontos programot.

Forrás: Vadászat.sk