Nyomtatás
Találatok: 1449
fadőlésveszély a börzsönybenMinden kedves erdőlátogatónak szeretnék felhívni a figyelmét arra, hogy a napok óta tartó esőzések következtében nemcsak a börzsönyi patakok megáradásával kell számolni, hanem sajnos a hegyoldalakon rendkívüli fadőlésveszély alakult ki az erdőkben
 
- tájékoztatta a ForestPress-t az Ipoly Erdő Zrt. Ez azt jelenti, hogy a felázott talajon a gyökerek támasztása nem tud ellenállni a viharos erejű szélnek, s emiatt akár nagy kiterjedésű területen is, a fák foltokban, esetenként dominó szerűen dőlnek ki, jelentős baleset- és életveszélyt jelentve minden ott tartózkodóra! Már jelenleg is komoly károkat okozott az erdőállományban az időjárási elemek együttes hatása, megrongálódtak az utak, a kisvasúti pálya is!

Az Ipoly Erdő Zrt., mint a terület erdőgazdálkodója nyomatékosan kéri, hogy sem most, sem a későbbiekben ne menjenek be az erdőkbe, mivel az ott tartózkodás életveszélyes! Ez a figyelmeztetés érvényben marad egyelőre akkor is, mikor az eső és szél megáll, illetve a hétvégére jelzett felmelegedés megérkezik.

Forrás: ForestPress