Nyomtatás
Találatok: 1232
vaddisznóktól védik a kukoricaföldetMiszla szépítésében és védelmében végez vitathatatlanul hasznos tevékenységet a nemrég munkába állt hat közcélú munkás.
Nagy szükség van a közcélú munkásokra a településen, hiszen ők rengeteg olyan feladatot is ellátnak, amit az önkormányzat nem tudna másként elvégeztetni – mondta Boza Ferenc, a Tolna megyei falu polgármestere.

A településen május elsejétől hat személyt, négy férfit és két nőt vettek fel közcélú munkára. A faluban már most érzékelhető áldásos tevékenységük. Az eltelt 2 hét alatt ugyanis nekiláttak a közterületek, árkok tisztításának, a kaszálásnak, egyszóval a település szépítésének. A férfiak feladata kibővült azzal is, hogy felváltva őrzik éjszakánként a 11 hektáros kukoricaföldet, amit gyakran látogatnak a vaddisznók. A temető rendbe rakása viszont a nőkre van bízva. Ahogy jobbra fordul az idő, nekilátnak a parkosításnak, és virágot is ültetnek a település különböző pontjaira.

A közcélú munkások napi 8 órát dolgoznak, hétfőtől péntekig, amiért minimálbért kapnak. Ezt a munkaügyi minisztérium finanszírozza – tette hozzá a polgármester.

Forrás: Teol