Nyomtatás
Találatok: 1115
gemenc zrtA Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt-nél 4 üzemi vadászterületen van lehetőség a vadászatra.
Mivel évről évre jelentős számú magyar és külföldi vendég érkezik ide, megkérdeztük Fodermayer Vilmos vadászati osztályvezetőt, mik az eddigi tapasztalatai a szezont illetően, és mi a helyzet az utánpótlással.
- Már egy hónapja lehet az őzbakokra vadászni. Eddig hány állatot ejtettek el a területen?
- Az őzbakszezon kiválóan indult, hiszen a mai napig 78 őzbakot hoztak terítékre a vadászvendégek. Közülük több is kiválónak számít. Érdekes, hogy jelentősen átalakul a bérvadászati piac. A korábbi egyeduralkodó német és osztrák vendégkör folyamatosan csökken, helyüket a szlovák és cseh vadászvendégek töltik be. A fent említett őzbakok 60 százalékát ezen országokból érkezők ejtették el nálunk.
- Adottak a feltételek az utódok felnevelésére? A következő szezonra is biztosított az utánpótlás?
- Eddig kedvező körülmények között tudták világra hozni és nevelni utódaikat a gímszarvasok, őzek és vaddisznók is. A nyugalom biztosítása, a megfelelő és rendszeres takarmányozás a legfontosabb feladatunk annak érdekében, hogy a szaporulatot minél nagyobb számban meg tudjuk tartani, fel tudjuk nevelni.
- Az elmúlt napokban jelentős csapadék hullott. Félő, hogy árvíz lesz?
- Bár egy kisebb árhullám elindult a Dunán, remélhetőleg a tavalyihoz hasonló árvízi vészhelyzet nem fog kialakulni. A sok eső ellenére jelenleg szúnyogmentes körülmények vannak. Szerencsére.

Forrás: Tolnai Népújság