Nyomtatás
Találatok: 961
erdei vasútA hétvégi intenzív csapadékhullás következtében újabb károk keletkeztek a Börzsönyben, ezúttal a királyréti erdei vasúton.
Emellett a következő 48 órában újabb nagymennyiségű eső és viharos széllökések várhatóak! A szombati napon helyben keletkező és nagyon lassan mozgó ún. "pulse type" viharcella, míg vasárnap egy intenzív multicellás zivatar csapadéka nyomán keletkezett hártó-kúti "flash floodok"-ról (torrens áradás, villám árvíz) az alábbiakban közlünk képeket. A szombat és vasárnap délután átvonuló zivatarok csapadékából eredő sárfolyamok, ugyanazon a helyen pusztították a Királyréti EV pályatestét.

A károk felmérése, és elhárítása folyamatos, munkatársaink a természeti kár bekövetkezése óta folyamatosan dolgoznak azért, hogy a vasút szinte fennakadás nélkül járhasson. Az esetleges kellemetlenségekért (pl.: átszállás a pályában bekövetkezett kár miatt) elnézésüket kérjük! A tisztelt utazóközönség türelmét előre is köszönjük! A jelenleg elérhető friss időjárási előrejelző modellek elemzései és az érvényben lévő hivatalos OMSZ vörös riasztás szerint, kezelési területünkön, így a már több természeti csapást szenvedett Börzsönyben is, újabb nagy mennyiségű (30-50 mm/24 h) csapadékra és erős, viharos széllökésekre (60-80 km/h) kell felkészülni az éjszaka és a holnap délelőtt során! Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a korábbi ezirányú figyelmeztetéseink ismételten fokozottan érvényben vannak, a várható időjárási helyzet miatt. Kérjük látogassák honlapjainkat, ahol érdemben tájékozódhatnak a legfrissebb információk alapján, a várható és az épp aktuális viszonyokról!

Forrás: ForestPress