Nyomtatás
Találatok: 1198
relytélyes vadászbalesetEgy fához támasztott vadászpuskát akart felvenni az áldozat, ami közben elsült, s megölte a 20 éves férfit. Az ügyben a rendőrség nyomoz – a fegyverek és lőszerek használatára vonatkozó jogszabály be nem tartására gyanakodnak.
Szombaton este értesítették a gernyeszegi rendőrőrsöt, hogy Marosjára területén, a falu melletti erdőben egy halott fiatalembert találtak. A helyszínre siető rendőrök ráleltek a halott férfira, a Sárpatak községi 20 éves K. B.-ra, akinek nyaki tájékán lőtt seb volt.

A vasárnapi nyomozás során kiderült, hogy szombaton másik öt személlyel együtt a fiatalember vadászni indult abba az erdőrészbe, amely egy szászrégeni férfi tulajdona. A vadászcsoportban az erdőtulajdonos is jelen volt. A területtulajdonos és a későbbi áldozat is vadászfegyverrel ment az erdőbe, ugyanis mindketten tagjai egy vadásztársaságnak.

Az erdő tulajdonosa, a 38 éves szászrégeni B. G. bevallása szerint lövést adott le egy képzelt célpontra, utána újratöltötte a fegyvert, s nekitámasztotta egy fának. Vélhetően K. B. el akarta venni onnan a vadászpuskát, s eközben az véletlenül elsült, halálosan megsebesítve a fiatalembert.

A halálos sebesülés ügyében vizsgálatot indítottak igazságügyi orvostani szakértő bevonásával, hogy a halál pontos okát és körülményeit kiderítsék. A nyomozás jelenleg halálos hatású fegyver jogtalan használatának és a fegyverek, valamint lőszerek használatára vonatkozó jogszabály be nem tartásának gyanújával folyik – tájékoztatott a Maros megyei rendőr-felügyelőség szóvivője.

Forrás: Székelyhon.ro