Nyomtatás
Találatok: 1150
fegyvereket foglalt le a rendőrségValóságos fegyverarzenált tartott otthonában egy Vas megyei férfi, több mint száz lőfegyvert foglalt le tőle a rendőrség.
Összesen 104 engedély nélkül tartott lőfegyvert, 82 pisztolyt, 15 különböző vadászfegyvert és 7 rakétavetőt, továbbá 50 darab lőszert foglaltak le a Vas megyei rendőrök egy középkorú káldi férfi házában, közölte sajtótájékoztatóján Gulyás Ferenc, a Sárvári Városi Rendőrkapitányság vezetője kedden. A középkorú férfi illegális gyűjteményéről állampolgári bejelentés alapján szereztek tudomást a rendőrök.

A vasi községben gyűjtőszenvedélyéről ismert férfi korábban vadőrként dolgozott, talán ezért is vonzódott a lőfegyverekhez. A nála talált pisztolyok és puskák egy részét házilag megpróbálták ugyan hatástalanítani, de a szakértő elsődleges véleménye alapján ezek kis átalakítás után ismét éles lőfegyverré alakíthatók.

A középkorú férfi, akit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítanak, elfogásakor semmiféle ellenállást nem tanúsított, együttműködött a rendőrökkel, így szabadlábon védekezhet. Amennyiben bűnösnek mondja ki a bíróság, három évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphat.

Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a gyanúsított honnan szerezhetett be ilyen nagy mennyiségű fegyvert, illetve azt is, hogy használták-e valamelyiket bűncselekmény elkövetésére. Ez utóbbira szavai szerint eddig még nem merült fel adat.

Forrás: Index