Nyomtatás
Találatok: 1344
lövészversenyBalatonfűzfő - Izgalmas véghajrát követően született eredmény a Vadászkamarai Nagydíj lőversenyen.
Évek óta nagy sikerrel zajlik a Veszprém Megyei Vadászkamara nagydíj lövészversenye, amelynek ma már nagyon komoly rangja van. Ezt jelzi az is, hogy idén minden eddiginél több, összesen 18, három-három tagú csapat nevezett, köztük a Diana Vadászhölgy Klub gárdája is.

A balatonfűzfői lőtéren a hagyományoknak megfelelően futó nyúl, fogoly, keresztbe húzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó korongokat kellett eltalálniuk a vadászoknak. A vadászoknál rendkívül fontos a biztos céllövés, hogy a vadsebzést a lehető legminimálisabb szintre szorítsák, ha lehet, kerüljék el. A rendezvény e célnak is megfelelt.

A versenyen szoros véghajrát követően alakult ki a végeredmény. A nagydíjat a Fekete István Vadásztársaság (Lángi Péter, Ari Zoltán, Balogh László) csapata vihette haza, megelőzve a Cseréptörők (Siffer Géza, Varga Lajos, Farkas Imre), illetve Remete kanok (dr. Velegi Sándor, Zatkalik Attila, dr. Döme Péter) csapatait. Egyéniben Borsos Bence nyert Balogh László és Farkas Imre előtt.

A jó hangulatú versenyt baráti beszélgetés zárta. A Dél-bakonyi Vadásztársaság vaddisznósüldő-pörköltjének is nagy keletje volt.

Forrás: Napló Online, Fotó: Kőrösparti Beatrix