Gyenesei Istvánnak bevonták a vadászengedélyétÖt szarvast lőttek le engedély nélkül a Somogy megyei Babócsa környéki erdőben tavaly. A nem szabályszerűen megtartott vadászaton jelen volt Gyenesei István, a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere is, aki az ügyben indított vizsgálat során önellentmondásba keveredett, sőt társaival egy hivatásos vadászra terelték a gyanút tanúkihallgatásukkor

Ez olvasható a Magyar Nemzetben.

A Magyar Nemzet információi szerint három hónapra bevonták Gyenesei István vadászengedélyét, és ötvenezer forintos pénzbírságot is kiszabtak a politikusra, amiért tavaly októberben több barátjával (állítólag hatan fegyverrel mentek ki, míg a vadakat öten hajtották) egy előre be nem jelentett, ezért szabályszerűtlenül megtartott hajtóvadászaton vett részt. Úgy tudjuk, a büntetést a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal állapította meg, bár a hatóság illetékese tegnap azt mondta, az eljárás még folyamatban van.

A Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét egyébként már többször is kihallgatták az ügyben, hogy tisztázza, hogyan írhatták a nevére az öt szarvast úgy, hogy a leterítéskor a politikus nem vadászhatott, hiszen nem volt bejegyezve a vadászati beírókönyvbe.

A szabályok szerint minden vadásznak, ha terepre megy, ki kell töltenie ezt a formanyomtatványt, hogy ugyanabban az időben más vadász ne menjen ugyanarra a területre, nehogy baleset történjen.

Forrás: Belföld.ma