Nyomtatás
Találatok: 1360
versengtek a vadászokAz Országos Magyar Vadászkamara kétévente rendezi meg a hivatásos vadászok magyarországi versenyét, a megmérettetést megelőzik a megyei válogatók.
Ez Győr-Moson-Sopron megyében június 9-én volt Mosonmagyaróváron, a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőterén.

Az idei évben három vadgazdálkodó képviseletében hat versenyző állt a rajtvonalra. Az első feladatsorok az elméleti felkészültséget voltak hivatottak felmérni, így általános vadismeretből, vadászatból, vadgazdálkodásból készültek írásos kérdések, ezt követően következett a növényismeret és a vadászatban használt kürtjelek felismerése.

A vadételek készítésénél gyakorta használt fűszernövények ábráról történő felismerése rendkívül nehéz feladatnak bizonyult, egyetlen versenyző sem ismerte fel az oregánót, a majoránnát vagy akár az izsópot.

Az elméleti feladatokat a gyakorlat, a lövészeti számok követték, a fegyverhasználat a hivatásos vadászok napi munkavégzésének fontos része. Először a nyílt irányzékú kispuskalövészetre került sor.

A négy versenyszám után egy gyors értékelést követően ismertették a verseny állását, a rendkívül kiegyenlített mezőnyben, az utolsó szám előtt bármelyik versenyző esélyes volt a győzelemre, így a klasszikus sörétlövés döntött.

A végső értékelt helyezésekért holtversenyek alakultak ki, két versenyző 58 és kettő 56 pontot ért el. Először Varga Tibor és ifj. Kuslits István között került sor a szétlövésre, itt Varga Tibor szerezte meg a III. helyezést, majd Takács Gábor, a két évvel előtti országos verseny győztese és Lang Attila mérte össze tudását, itt a nagyobb versenyzői rutinnal rendelkező Takács Gábor hozta el a pálmát, ezzel megnyerve a megyei versenyt.

A díjakat a szoros versenyt követően dr. Jámbor Lászlótól, a megyei vadászkamara elnökétől és Giczi Ferenctől, a hivatásos vadász alelnöktől vehették át a versenyzők, akiknek a serlegek mellé a Taeg Zrt. különdíjként egy őszi tarvadazási lehetőséget is felajánlott.

Győr-Moson-Sopron megyét az előző országos verseny eredményének köszönhetően idén többen is képviselni fogják a központi megmérettetésen. Reméljük, hasonló kiemelkedő eredménnyel.

Forrás: KO