dr. Faragó SándorA Miskolci Egyetem díszdoktori címet adományozott prof. dr. Faragó Sándornak, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorának.
˝Dr. Faragó Sándor professzor kiemelkedő oktató, kutató, tudományos munkája, oktatás- és kutatásszervező tevékenysége mellett meghatározó és elkötelezett támogatója az ősi selmeci alma mater örökségének. Így a selmeci–soproni hagyományok, továbbá a selmeci akadémia jogutód intézményei, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Miskolci Egyetem közötti kapcsolatok ápolásának és erősítésének˝ – hangzott el a Miskolci Egyetem tanévzáróján a díszdoktori cím átadásakor. A miskolci földtudományi, az egykori bányamérnöki kar a legrégebbi, Selmecbányán alapították 1735-ben. A selmeci akadémia 1919-ben költözött át Sopronba. A kar véglegesen 1959-ben került Miskolcra. Ilyen vonatkozásban az NYME és a Miskolci Egyetem Selmecbánya örökségén osztozik – fogalmazott dr. Faragó Sándor, aki elmondta: a miskolci tanévzárón az NYME Erdőmérnöki Kar dékánja, dr. Náhlik András a Signum Aureum Universitatis Miskolcinensis kitüntetésben részesült.

A diplomaosztó ünnepségek végeztével sem fog pihenni dr. Faragó Sándor. – Nemrég jelent meg a dualizmus kora vadászatáról szóló könyvem. A következő művemen dolgozom, a mosonmagyaróvári karunk jogelődjét alapító Habsburg Frigyes főherceg – és más nobilitás – szakmai naplója alapján foglalom össze az akkori idők vadgazdálkodását – mondja a rektor. – Július végén pedig kezdődik az őzbakvadászat, több meghívásnak próbálok eleget tenni. Emellett a családra is jut majd időm, legfőképpen két unokámra, Lilire és Rékára.

Forrás: Kisalföld