Nyomtatás
Találatok: 1359
rengeteg vadállat elpusztult az árvízbenGemenc | Mintegy 350-400 vadmalac és 150 szarvasborjú pusztult el a gemenci erdőben a Duna júniusi áradása miatt – közölte hírportálunkkal Fodermayer Vilmos.
A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vadászati osztályvezetője hozzátette, hogy a számok még nem véglegesek. Ugyanis a terület a visszavonuló Duna után maradt sár és hordalék miatt egyelőre bejárhatatlan.

A felnőtt vad – szarvas, őz, vaddisznó – sok esetben arra kényszerült, hogy malacát, gidáját, borját hátrahagyva meneküljön. Ezzel magyarázható a fiatal jószágok nagyszámú elhullása.

A vadállományban keletkezett károk pontosításához még néhány hétre van szükség: nem kizárt újabb elhullás sem, hiszen előfordulhat, hogy a közvetlen áradást túlélő állatok fertőzött vízből isznak.

Valós veszély az is, hogy a napokig vízben álló nőstények felfáznak, emiatt elapad a tejük, s így nem képesek tovább táplálni utódaikat. Mindent összegezve azonban megállapítható, hogy a vadállományt, köszönhetően az erdészek munkájának, nem érte kiheverhetetlen csapás.

Forrás: Teol