Nyomtatás
Találatok: 1317
vaddisznók járnak ózd belvárosábanÓzd - Kisebb termetű vaddisznók érkeztek Ózdra, a szemtanúk szerint nyolctagú konda járja a belváros egy részét, ha leszáll az est.
Az iskola melletti lakótömbből jelezték, hogy erdei állatok élelmet keresgélnek a szemetes konténer mellett.
Egy cserjés területről látogatnak majd minden este a vadállatok a Vasvár útra. A tömb lakói közül többen is örömmel fogadják az állatokat, erről tanúskodnak a játszótérre dobált sárgarépa és zöldségdarabok. A lakások ablakából etetik a városi vaddisznókat.
Az állatok egyre merészebbek, volt már rá példa, hogy egészen az iskoláig elmentek, egyik este pedig a közeli bútorbolt parkolóját is meglátogatták a hívatlan vendégek.

Kilövés vagy zöldhajtás?

Vannak azonban olyanok is, akik megpróbálják elzavarni a malacokat, de a bokros területről kifejlett példányok hangját lehetett hallani. Ennek a résznek a vadászati joga az Nádler Herbert társaságot illeti. Kovács Sándor vadászmester elmondta: a lakosságtól hivatalos értesítés kell, ez alapján tájékoztatják a megyét, ahonnan majd engedélyt adnak a kilövésre, vagy ami a valószínűbb a zöldhajtásra. Ennek átfutási ideje két hét. Addig viszont meg kell találni az összhangot embernek és állatnak Ózd belvárosában.

Forrás: Boon