Nyomtatás
Találatok: 1484
vadásztábort szerveznek fiataloknakIregszemcse | Háromnapos vadásztábort rendez az Országos Magyar Vadászkamara Tolna megyei Szervezete, a Diana Vadászhölgyklub és az Iregszemcsei Kittenberger Kálmán Vadásztársaság.
A táborba 10-18 év közötti, természetszerető fiatalokat várnak július 30-tól augusztus 1-ig. A teljes ellátást nyújtó tábor Varga István és felesége birtokán, Iregszemcse-Csehipusztán lesz. A programok között szerepel többek között természetjárás, íjászat, őzhívás, cserkelés. A gyerekek felügyeletét a Tolna megyei vadászhölgyek látják el. A dianák évek óta foglalkoznak a gyerekekkel, megpróbálják a felnövekvő nemzedék szemléletét jó irányba formálni, őket a természet szeretetére nevelni.

Igyekeznek olyan feladatokat bízni a táborlakókra, amelyekkel azok játokosan ismerkedhetnek meg az erdők-mezők élővilágával. Fontosnak tartják minél korábban megértetni a fiatalokkal a vadászat, vadgazdálkodás fontosságát, amely elválaszthatatlanul kapcsolódik a természetvédelemhez. Nagyon lényeges - mondják - a vadászat alapjainak, a vad viselkedésének, életmódjának megismertetése már iskoláskorban.

Forrás: Teol