Nyomtatás
Találatok: 1126
köszönőlevelet kaptak a vadászokKöszönőlevelet kaptak az ónodi polgármestertől, Bacsó Jánostól azok a makói vadászok, akik az árvízi védekezés idején a gátakon küzdők élelmezését segítették, és adományokat vittek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre.
Az akció egyik szervezője, Ornyik Imre lapunknak elmondta: amikor értesültek arról, hogy a védekezésben részt vevők ellátása, étkeztetése sok helyen megoldatlan, elhatározták, hogy segítenek. Vaddisznó-, őz- és vadnyúl húst vittek, amit már Makón előkészítettek a főzésre, majd a 8 tagú csapat az ónodi polgármesteri hivatalnál 5, egyenként 50 literes bográcsban készítette el a pörköltet, ami 250 embernek volt elég. Marcaliból és Zalaegerszegről érkezett rendőrök, tűzoltók, valamint helyben lakó önkéntesek és árvízkárosultak fogyasztották el az ebédet.
A vadászok egy másfél tonnás teherautón elvitték azokat az adományokat is Ónodra, amelyeket makóiak - összesen 60 ember - adtak össze a szállítást is felajánló Kiss és Fia Kft. felhívására.

Forrás: Délmagyarország