Nyomtatás
Találatok: 1203
szenior vadászklub alakult tolna megyébenKlubot alakítottak a hetven év feletti tolnai vadászok. Elnökül Farkas Dénest választották.
Korábban beszámoltunk arról, hogy Tolna Megyei Vadászkamara kezdeményezésére 2009. novemberében egy tartalmas kirándulás során elindult megyénkben az „idős” vadászok klubélete. A kezdeményezés megfelelő táptalajra talált és a szeniorok önszerveződésének eredményeként - természetesen a kamara közreműködésével - 2010. május 17-én ténylegesen megalakult a 70. életévüket betöltött Tolna megyei vadászok klubja.

Az alakuló ülést egy nívós szakmai rendezvény előzte meg, a szépkorú vadászok megtekintették a Decsi Vadásztársaság gondozásában lévő Cserenc pusztai vadászházban található, a Sárköz életét bemutató kiállítást. A tárlatvezetést fiatalos hévvel a klub egyik leendő tagja, Beödök Bertalan tartotta. Az ezt követő ebéd után került sor a szervezet alakuló ülésére, ahol elsőként az elnököt választották meg.

Annak ellenére, hogy az elnök személyének kérdése már korábban körvonalazódott és bár a jelenlévők teljes konszenzusban voltak e téren, a dolog mégsem ment annyira egyszerűen. Mert igaz ugyan, hogy az nem volt kérdéses, ki legyen a szervezet első embere - ebben teljes volt a leendő tagok egyetértése -, de mint kiderült, ebben a korban már nem olyan forrófejűek és bevállalósak az emberek, mint fiatalabb éveikben.

Azon kívül a leendő elnök szerénységét is le kellett győzniük a jelenlévőknek. Végül több kortesbeszédet követően jutottak teljes konszenzusra a hetvenesek: Farkas Dénest, mindenki „Dénes bácsi”-ját, jelölték a posztra, aki látva az egyetértést, beadta a derekát és vállalta e nemes tisztséget. Ezt követően az új elnök megkezdte a munkát és a tagok közreműködésével megfogalmazták a klub alapelveit, valamint az éves programot.

Az ülésén a kamara részéről jelen volt Kocsner Antal elnök és Király István titkár is. Az elnök beszédében tájékoztatta a klubtagokat és annak elnökét, hogy a szervezet jövőbeni működéséhez a kamara minden formában hozzájárul, legyen az szervezési, vagy akár anyagi segítség.
A nap további része igen kellemes beszélgetéssel zajlott, amelyen előkerültek a tagok legjobb borai is.

Ki lehet a szenior vadászklub tagja?

Az alapszabály szerint a szenior klub tagja lehet az arra jogosult vadász, jelentkezés alapján. A jogosultság a 70. életév betöltése. A jelentkezőket automatikusan fogadja a szervezet. A klub 2010. évi programtervének megtárgyalása során az a megállapodás született, hogy legalább egy közös vadászaton vesznek részt a tagok, és további egy-két vadászvacsorát és szakmai programot szerveznek.

Forrás: Teol