Nyomtatás
Találatok: 1150
kilőtték a garázdálkodó medvétVéget vetettek az elmúlt hetekben több bálványosi nyaralóban randalírozó medve ügyködésének. A szóban forgó bundás több alkalommal tört be villákba, olyankor is, amikor a háziak az igazak álmát aludták.
Most is éppen a hasa parancsát követte, amikor a kézdivásárhelyi vadászegyesület tagjai meglesték, és kilőtték. Az akció csütörtökön, nem sokkal éjfél után zajlott, azonban órákig kellett várni, amíg felbukkant– mesélte Molnár Attila, a vadászegyesület tagja.Molnár indoklásképpen azt hozta fel, hogy a nem kívánt vendég miatt sok panasz érkezett hozzájuk a nyaralótulajdonosoktól, ennek következtében kérvényt nyújtottak be a minisztériumba a medve kilövésére. Az engedély nem sokat váratott magára, hiszen Bálványos turisták által látogatott hely, így fennállt a veszélye egy bármikor bekövetkezhető tragédiának.

Molnár azt is elmondta, hogy a kilőtt medve bocsát sikerült elfogni.

Hobincu Zoltán, a megyei környezetvédők igazgatója személyesen szállította el a Székelyudvarhely mellett működő medveiskolába. Később feltehetőleg cirkuszi társulathoz vagy állatkertbe kerül. Ez a medve nem fogja többé zaklatni a turistákat és a villalakókat sem, azonban Molnár elmondása szerint, van még néhány bátrabb példány, amelyek bármikor beköszönhetnek a villákba egy kis harapnivalóért.

Forrás: Hírmondó.ro