Nyomtatás
Találatok: 1307
fejlesztik a hortobágyi madárparkotMegújul az évi 30-40 ezer látogatót vonzó hortobágyi madárpark; a fejlesztéshez 60 millió forint uniós támogatást nyert a madárkórházat és a madárparkot működtető Madárkórház Alapítvány - közölte Déri János, a park vezetője kedden, a projekt indító sajtótájékoztatón a helyszínen.
Tájékoztatása szerint az Észak-alföldi Regionális Operatív Program pályázatán, a turisztikai kínálat bővítésére kaptak 60 millió forint uniós forrást, a beruházáshoz az alapítvány 10 százalék önerőt biztosít - tette hozzá.
A fejlesztés kapcsán megújul a madárpark 25 méter átmérőjű röpdéje, 9 új mobil kisröpdét és 6 tenyészröpdét építenek meg, de lesz bagolyvár és gólyafalu is a hortobágyi madárparkban - jegyezte meg Déri János.
A hídi vásártér felől új kapuzatot és beléptető rendszert, kerékpártárolót és ajándékboltot alakítanak ki - fűzte hozzá.
Az Európa-szerte egyedülálló madárparkban a Madárkórház Alapítvány madármentő tevékenységét, a kárházi beteg madarak ellátását és a szabad életre való felkészülésüket ismerhetik meg a látogatók.
A fejlesztések az augusztus 20-ai hídi vásár idejére többnyire elkészülnek, de várhatóan szeptember végéig valamennyi beruházás megvalósul - mondta Déri János.

Forrás: MTI