Nyomtatás
Találatok: 1392
erdőtűzAz oroszországi erdőtüzek a hét végére elharapództak az orosz Távol-Kelet térségében, ahol csaknem 100 ezer hektárnyi tajgát perzselnek a lángok - közölte vasárnap a helyi erdőgazdálkodási szakszolgálat.
Huszonnégy óra leforgása alatt megháromszorozódott az erdőtüzek sújtotta területek nagysága. A tűzvész a Kamcsatkai-félszigeten tombol a legnagyobb mértékben, ott 76 ezer erdőterületet borítanak el a lángok. Az orosz távol-keleti térségben az erdőkön kívüli haszonterületeken majdnem 300 ezer hektáron pusztít a tűz.

Tovább pusztít az oroszországi erdőtűz, szombatra nőtt a halálos áldozatok száma és a felperzselt terület nagysága.
Csaknem 240 ezer embert mozgósítottak, 25 ezer közúti és 226 légi járművet vetettek be az tüzek oltására és a lakott területek tűz elleni védelmére - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.
A meteorológiai előrejelzések kedvezőtlenek, de a repülőgépek, helikopterek bevetésével sikerül ellenőrzés alatt tartani a helyzetet - állította a minisztérium közleményében.
A tűz szombatra már mintegy harminc ember halálát okozta, 120 ezer hektárnyi területet pusztított el, ezen belül több falut az ország nyugati részén. A térségben példa nélkül álló kánikula tombol július eleje óta.

A tomboló tűzvészek az ország nyugati részében tovább szedik az áldozatokat. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szombaton azt közölte, hogy 28 ember halt meg a természeti katasztrófában. Vasárnap reggel egy leégett faluban Nyizsnyij Novgorod mellett újabb két holttestre bukkantak, és három tűzoltó is életét vesztette a lángokkal vívott harcban. Eddig 33 halálos áldozatról tudnak a hatóságok. A térségben példa nélkül álló kánikula tombol július eleje óta.

Forrás: MTI