Nyomtatás
Találatok: 1767
interneten nem vásárolható fegyverAz interneten már nem vásárolhatnak fegyvert a szlovák állampolgárok, így rendelkezik a fegyvertartási törvény módosítása, amely július 28-án lépett életbe.
Az új törvény egyebek közt megtiltja, hogy valaki távúton kössön fegyver-adásvételi szerződést. A paintball és az airsoft kedvelőinek is személyazonossági okmányt kell felmutatniuk, a sportfegyvereket pedig nem szabad látható módon viselniük és szállítaniuk. Az új törvény ugyanis veszélyességüket tekintve módosított a fegyverek besorolásán is. Az A kategóriába kerültek a tiltott fegyverek, lőszerek és felszerelések, a B kategóriába a fegyvertartási engedélyt megkövetelő vadászfegyverek, a C-be az olyan fegyverek, amelyeket tulajdonosa köteles bejelenteni, a D kategóriába került a többi – így a altatólövedéket kilövő fegyver, a paintball és a jelzőpisztoly. „A D-kategóriás fegyvert viselő egyéneknek személyazonossági okmányt kell felmutatniuk, a sportfegyvereket pedig nem szabad látható módon viselniük és szállítaniuk“ – áll a jogszabályban.
A módosított törvény tartalmazza a fegyver pontos definícióját, és pontosítja egyes részeinek fogalmát, s behatárolja a másolatok, illetve a működésképtelenek makettek fogalmát is.

Forrás: SITA, Felvidék Ma