Nyomtatás
Találatok: 1334
vadászkamara fotópályázatAz Országos Magyar Vadászkamara célja, hogy a vadvédelem ugyanolyan erővel és rangon épüljön be a köztudatba, mint például a környezet-, természet-, műemlék-, munka- és balesetvédelem. A fődíj 80 ezer forint.
Az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége 2010. május 12-i ülésén megtárgyalta és elfogadta Homonnay Zsombor újságíró javaslatát, melynek alapján fotópályázatot hirdet a vadvédelem fontosságának és szükségességének bemutatására.

A pályázat célja: olyan demonstrációs fotóanyag gyűjtése, mellyel a vadvédelmi tevékenység jelentőségét hitelesen és életszerűen lehet bemutatni a nagyközönség számára. Szeretnénk elérni, hogy a vadvédelem ugyanolyan erővel és rangon beépüljön a köztudatba, mint más a közbeszédben ismert és használt fogalmak, mint például a környezet-, természet-, műemlék-, munka- és balesetvédelem, stb. Ehhez az első lépés a meggyőző és bizonyító erejű demonstrációs és dokumentációs anyagok szisztematikus összegyűjtése.

A vadászok, a hivatásos- és sportvadászok, a természet és vadszerető emberek területjárásuk során szinte nap mint nap szembesülnek a vad életében a legkülönbözőbb, ember okozta civilizációs ártalmak miatt bekövetkezett tragikus eseményekkel. Ennek során például a mezőgazdasági gépek által a vad szaporulatában okozott káraival, a vegyszeres mérgezéssel, a gázolással, a vadorzók rémtetteivel, a kóbor állatok okozta károkkal, a kerítések okozta sérülésekkel, a légvezetékek gondjaival, a kikövezett csatornákba fulladt vaddal és egyéb ártalmakkal. Mindezekről eddig sok szó esett, de a káros tragikus eseményeket fotóval, demonstrációs anyagokkal kevésbé sikerült alátámasztani. Szeretnénk tehát felhívni a figyelmet és kérni a természetszerető embereket, a vadászokat, hogy éljenek a lehetőséggel, hisz ma már a modern technika (digitális fényképezőgép, videofelvevő, mobiltelefon, stb.) szinte mindenki rendelkezésére áll.

A fotópályázat beküldési határideje: 2010. december 31.

A pályaműveket digitalizált formában DVD-n, és/vagy színes papírképen kell beküldeni az Országos Magyar Vadászkamara címére (1027 Budapest, Medve u. 34-40.), a borítékra kérjük ráírni „Fotópályázat”.

A helyezettek díjai:
I. díj 80.000 Ft
II. díj 50.000 Ft
III. díj 20.000 Ft

A fotókat szakértőkből álló zsűri bírálja el, a díjak pedig az országos vadásznapokon kerülnek átadásra.

A nem nyertes pályázók anyagai igény szerint kiállításra, vagy sajtóközlésre – díjazás ellenében – átadásra kerülhetnek.

A legsikeresebb, díjazott képekből plakátok, szórólapok, leporellók készülhetnek, melyek szervezett csatornákon keresztül juthatnak el a közönséghez, és pozitív irányba befolyásolhatják a közvéleményt, javítva ezzel a hazai vadászat, vadgazdálkodás elfogadását, támogatottságát.

Forrás: Országos Magyar Vadászkamara