Nyomtatás
Találatok: 1748
szent hubertusz nap soltvadkertA 18. Szent Hubertus napot ünnepelték a megyei vadásztársaságok szombaton Soltvadkerten a vadkerti tó partján, ahol a gazdasági élet szereplői, politikai vezetők találkoztak a társaságok sátrai mellett. Az esemény interentes támogatója az Akker-Plusz Kft.
A rendezvényt lassan két hónapja szervező megyei vadászkamara csütörtökre szépen felállította a sátrakat és elkészült minden szükséges részlettel, amit a megyei vezetés csütörtökön este meg is tekintett, majd péntek reggelre a vihar összeborogatott mindent, majd egész nap zuhogott az eső…

Bár a vadászok nem híresek a finnyásságról, azért a szervezők arcán komoly rémület volt látható szombaton reggel, amikorra a jó vadkerti homok az előző napi özönvíz java részét már elnyelte ugyan, de az eső lába, már ahogy halottuk lógott.- Eladdig, hogy néha 5-10 percre az egyébként is fülledt időben valami permetszerű eső, rá-rákezdett, de érdemi károkat nem okozott szerencsére.

Így a 18. vadásznap a tervezett módon szépen le is zajlott. Tömegesen érkezetek a vadászok és az érdeklődők. Többek között kész társaságok jöttek Kiskunhalasról, Bócsáról, Szankról, Helvéciáról, Homokmégyről és még legalább tucatnyi helyről.

A rendezők figyeltek arra is, hogy az esemény fővédnökségét ellátó Ángyán professzornak, és a parlamenti képviselőkkel legyen lehetőségük a térség meghatározó gazdasági szereplőivel eszmét cserélni, miközben a megye elsimerésre méltó vadászainak az kitüntetésére is sor került.

Bár számos kritikusa van magának a vadászatnak, be kell látni, hogy Bács-Kiskun megye vadgazdálkodása megoldhatatlan lenne a társaságok működése nélkül, ahol rendkívül fegyelmezett vadászok őrzik és védik a megyei vadállományt!

Forrás: Hírösindex