Nyomtatás
Találatok: 1418
rendőrségi ellenőrzésHárom sötétruhás, álarcos férfi tört rá arra a vadászra és családjára, akiktől a roma gyilkosságsorozat gyanúsítottjai korábban a fegyvereket rabolták.
Az Origo.hu-nak nyilatkozó vadász azt mondta, először egy kommandós rendőri egységnek hitték a támadókat, de még az is megfordult a fejében, hogy ez valami rossz vicc, ugratás.

A férfi és felesége is azt állítja, hogy a három fegyveres - valamennyien pisztolyt tartottak a kezükben - "profinak tűntek, látszott, hogy nem először csinálnak ilyet, vagy gyakorolták, pontosan tudták, mit kell tenniük". Az apát egyikük a földön tartotta, lehasaltatva, így nem is láthatta az arcukat, társa a feleségére és a 11 éves kisebbik gyerekre felügyelt a hálószobában, míg megtalálták a fegyvereket.

A három, magát rendőrnek kiadó álarcos a konyhában felgyújtott lámpa fényénél pillanatok alatt lebonyolította a rablást. "Egyetlen hangos szó nem volt, nem ütöttek meg senkit. Egymáshoz sem igen szóltak, e nélkül is tudták, kinek mi a dolga" - mondta a vadász. A fegyvereket az előírásoknak megfelelően, egy fémből készült fegyverszekrényben tárolta a tulajdonos. "Mikor hallottam, hogy veszik ki a fegyvereket, próbáltam mondani, hogy mindegyikre van engedélyem, és hol találják meg ezeket a papírokat. Ekkor esett le, hogy nem rendőrök, mert az egyik erre azt válaszolta, hogy nekik nem kellenek a papírok" - mondta.

Végül a szülőket és a két kislányt is ragasztószalaggal megkötözték, és távoztak. Az apának a száját leragasztották és a lábát is összekötötték, de a kezénél ki tudta oldani a szalagot, így perceken belül értesíteni tudta a rendőrséget. "Negyed egy körül jöhettek, és a híváslista alapján fél egy után nem sokkal már tárcsáztam a rendőröket. 7-8 percnél nem tarthatott tovább az egész" - mondta a férfi.

Az időzítés tökéletes volt, a családi házakkal teli övezetben addigra már minden csendes volt, a korán munkába indulók pedig még nem indultak útnak. A rablók annyira nesztelenül hajtották végre az akciót, hogy a család szerint a rendőrök hiába kérdezték ki az összes szomszédot, senki nem hallott semmit. " - írja az Origo.hu

Forrás: FH