Nyomtatás
Találatok: 2731
hamarosan jöhetnek a fegyveres rangerek?Ismét más tollával ékeskedik a kormány. Illés Zoltán fegyveres ranger-rendszert szeretne kialakítani a nemzeti parkok védelme érdekében. Természetvédelmi őrszolgálat néven ilyen szervezet működött, további jogszabállyal pedig hátteret alakított ki a szocialista kormány fegyveres erdővédelmi őrszolgálat néven. A természetvédelmi őrszolgálat megszűntetésével és ennek államtitkári kommentálásával pedig - mely szerint Magyarországon eddig sem dolgoztak valódi természetvédelmi őrök -, messzemenőkig nem értünk egyet.

Szabó Imre szocialista politikus szerint a természetvédelmi őrök eddigi tevékenysége igenis létezett, kézzel fogható és hasznos volt. Komoly hálózatként többek között részt vettek az európai hírnévre szert tett védelmi munkában, továbbá például képzésben, az oktatásban, túravezetésben is. Így nem más, mint a világszerte elismert nemzeti parki hálózatunk szakembergárdájának szétverése folyik.

Gőgös Zoltán elmondta, hogy az előző kormány erdővédelmi őrszolgálat néven fegyveres szolgálat hátterét teremtette meg 2009-ben, az ún. erdőtörvényben. Ennek megvalósítása 2010 második felében vált esedékessé, melyről viszont semmi információt nem hallunk. A megvalósítás helyett újnak tűnő ötletekkel vezeti félre a kormány a közvéleményt. A szakpolitikusok javasolják, hogy a két, jogszabályilag is helytálló szervezetet nem szétverni, inkább összevonva erősíteni, továbbfejleszteni kellene.

Forrás: MTI