vaddisznók túrnak a kórház előttEgyre izgalmasabb éjszakai élet zajlik a kovásznai szívkórház hatalmas udvarán. Az utóbbi időben a gyermekosztály épülete előtti prérit, mely nappal játszótérként fungál, éjszaka vaddisznók veszik birtokukba harcias gyakorlatozásra.

Ablakaikból figyelhetik a betegek (felnőttek és gyerekek), miként túrja-szaggatja-rágja több vaddisznó is a földet. De nem ám a sötétség leple alatt, hanem sziporkázó rivaldafényben. A gyermekosztály bejárata előtt ugyanis hatalmas, egy kilowattos fényszóró világít éjszakánként.
De ez hagyján. A napokban, a kazánház-kantin épületegyüttes mögött, a patak felőli oldalon, munkanapra virradóra terebélyes medveürülékre találtak az intézmény dolgozói. Talán nem is véletlenül téblábolt a tenyeres-talpas épp a kórház élelmiszerraktára körül! Nosza, életmagra kaptak a sportfogadások. ,,Már csak napok kérdése, hogy a medve benyomja a raktár ablakát, s megegye nyolcszáz szívbeteg elől a reggeli... diétás... kóstot. Mibe fogadjunk?” Persze vannak jóhiszemű szívbetegek is, kik abban bíznak: a mackó ezt nem fogja velük megtenni. A szívkórház egyik törzsvendége, aki Tulfy névre hallgató kedvenc kutyuskáját siratja, azon a véleményen van, hogy jobb lett volna békén hagyni a kutyákat... (Augusz­tus­ban vitték el a sintérek a városi menedékhelyre a legfrissebb kóborkutya-generációkat, s köztük a tarka Tulfyt. Kórház területén ugyanis nem szabad kutyázni, imigyen hangzik a szabályzat, melyben medvéről, vaddisznókról nem esik szó — ez a sors iróniája, avagy a szabályzat hibája?)

Forrás: Háromszék.ro