Nyomtatás
Találatok: 1761
szarvasbőgő versenyA kapcsolat és a kölcsönös együttműködés továbbfejlesztése volt a célja a Csépány-Berek völgyben első ízben megrendezett vadász-rendőr találkozónak.
A szakmai előadások a mindkét felet érintő problémákról, az erdők és a vadállomány védelmének hatékonyabbá tételéről szóltak, a délutáni órákban vadászkürtös bemutató, amatőr szarvasbőgő-verseny és Bodrogi Gyula színművész fellépése színesítette a programot.

Bár a vadászok és a rendőrök különféle kommunikációs csatornákon napi szintű kapcsolatban vannak egymással, az együttműködés továbbfejlesztését mindkét fél folyamatosan szorgalmazza. Az I. Varetal találkozón hét szakmai előadást hallgathattak meg a vendégek, majd Homolya László szarvasbőgő világbajnok tartott bemutatót.

Az Ózdi Rendőrkapitányság és az illetékességi területén működő vadászatra jogosultak 2008 novemberében írtak alá együttműködési megállapodást. Kapcsolatuk a különféle kommunikációs csatornákon keresztül napi szintű.

– A bűnmegelőzés, a bűncselekmények elkövetőinek felderítése nemcsak rendőrségi feladat, hanem össztársadalmi érdek, amelyben a civil szervezetek összefogására is szükség van – emelte ki Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője. – Ezért kezdeményezték az I. Varetal találkozót is, ahol a rendőrök és a vadászok szorosabbra fűzhetik egymással a kapcsolatukat, telefonszámot cserélhetnek, aminek köszönhetően megelőzhetjük a falopásokat, illetve az erdőhöz, a vadászathoz, a rendőrségi tevékenységhez kapcsolódó jogsértéseket.

A vadász-rendőr találkozó délutáni programjában rendőr- és vadászkutya, illetve solymász bemutató szerepelt. A szakavatottak trófeabírálatot is tartottak.

– A mai felgyorsult, rohanó világunkban az ilyen rendezvények, vadásznapok, találkozók azok, amelyek megmutatják a nagyközönségnek a vadászatot, illetőleg azt, hogy a vadászat nem csupán egy lövésről szól, hanem a vad tiszteletéről – ecsetelte a találkozó célját Tóth Ákos Dénes, megyei fővadász.

A vadhúsfőző versenyre 10 csapat nevezett be, az elkészült étkeket a Bodrogi Gyula vezette zsűri bírálta el. A Nemzet Színésze a konferenciát megelőző este a térség erdeiben szenvedélyének is hódolt. A legkisebbek a rendőrségi quadokra is felülhettek, a vadász-rendőr találkozó rock koncerttel zárult.

Forrás: Ózd.hu