Nyomtatás
Találatok: 1855
vadászmester terítette le a megvadult bikátKóbor szarvasbika rohant át a dél-zalai városon, pénteken délelőtt.
A közlekedés biztonságát veszélyeztető fékevesztett állatot végül a Mindenki Sportpályáján terítették le. A szarvast az ipari park felől látták először feltűnni, a szokatlan jelenséget reggel 9 órakor jelezték a Nagykanizsai Rendőrkapitányság ügyeletére - tájékoztatta lapunkat Salamon Róbert alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ezt követően a rendőrök azonnal értesítették a Zalaerdő Zrt. munkatársait, akikkel együtt elkezdték az állat befogását. A szakemberek szerint a 3 évesnél nem idősebb, 140-150 kilogrammos bika az ipari park területéről előbb a Virág Benedek utca irányába szaladt, majd a Balatoni úton és a Hevesi utcán haladva a Mindenki Sportpályája felé vette az irányt. Közben átugrott egy gépkocsit, s elfutott több közlekedő jármű között, de a rendőrség információi szerint kárt sehol nem okozott. A rendőrök és a vadászok végül a pálya elhagyott részére terelték a vadat, ahol Bekő Gábor, a Nagykanizsai Hubertus Vadásztársaság vadászmestere leterítette.

- Az állat az ipari park mögül, a mi vadászterületünkről indult el - magyarázta a vadászmester. -  Feltételezzük, hogy az autópálya melletti gazban rejtőzködött, ahol közmunkások bozótirtást végeztek. Ettől megijedhetett, s menekülni próbált. Az autópálya azonban elvágta az útját (ugyanis a vadátjárókat az állatok tapasztalataink szerint nem használják), ezért indult a lakott területek felé.
Bekő Gábor azt mondta: a bika annyira megvadult, hogy esély sem volt a befogására. Úgy vélekedett, ha a sportpályán nem sikerül meglőni, komoly bonyodalmakat okozott volna.

Forrás: Zalai Hírlap