Nyomtatás
Találatok: 1401
lelőtte az orvvadász a tanárnőt, mert szarvasnak nézteA 25 éves új-zélandi matematikatanárnő egy kisebb csoporttal kempingezett Turangi erdős természetvédelmi területén, amikor egy illegálisan vadászó férfi pusztán figyelmetlenségből halálos lövést adott le rá.
A szintén 25 éves hamiltoni férfi azt mondta a kiérkező mentőhelikopter pilótájának, hogy összetévesztette a nőt egy szarvassal...

"Nagyon ritkán történik ilyesmi, az elkövető ráadásul olyan helyen használta a fegyverét, ahol még hajtani sem szabadott volna. Ez a szörnyű baleset rettentő rossz fényt vet a vadásztársadalomra, hiszen egy idióta miatt most mindannyiunkat vérengző gyilkosnak fognak titulálni."

-nyilatkozta Alec McIver, az egyik helyi vadászegylet elnöke.

Az áldozat, Margaret Ives családját ez érthető okokból egyáltalán nem vigasztalja, mindannyian döbbenten és letaglózva állnak a történtek előtt. A körülményeket még borzasztóbbá teszi, hogy a nő a barátja karjaiban hunyt el a férfi több, mint egy órán át tartó, sikertelen újraélesztési kísérletei ellenére.

Ms. Ives tanítványait és kollégáit is sokkolta az eset, a Montessori intézmény, ahol tanított, mély gyásszal emlékezett meg egykori tanárnőjéről.

A nő gyilkosát gondatlan fegyverhasználat és emberölés vádjával hallgatják ki a taupoi bíróságon november 3-án.

Forrás: Neon