
Először is az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott szalonnát, majd az egészet kipirítjuk, közben kakukkfűvel borsikafűvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fűszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.
A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.
Én nagyon szívesen használok vargányát, de előfordul, hogy magasabb ára miatt erdei gombával készül nálam is a szarvaspörkölt. Az igaz, hogy a vargányával egészen különleges ízt kapunk, de erdei gombával is felejthetetlen ez a gasztronómiai élmény.
Ezután tesszük hozzá az áfonyát, és figyeljünk arra, hogy a vörösbor a legvégén kerüljön bele a pörköltbe.
Egy igazi zalai ételt adunk hozzá köretnek, mégpedig dödölét. A még forró, főtt burgonyát nagyvonalúan leszűrjük, ami azt jelenti, hogy maradjon alatta egy kis víz, ezután áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, majd fűszerezzük: sóval, egy kevés borssal, nem sokkal. Összekeverjük.
Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd a burgonyás alapot erre szaggatjuk rá. Tejföllel tálaljuk, ízlés szerint zöldfűszerrel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: Mit Főzzünk Ma