Nyomtatás
Találatok: 1828
róka tévedt a lakótelepreEgy férfi kutyasétáltatás közben vett észre egy rókát a székesfehérvári Tóvárosi lakónegyedben. A ravaszdit hivatásos vadász és a Animal X Wildlife szakemberei fogták el, majd a városon kívül szabadon engedték.

Egy bokor alatt elrejtőzött rókára figyelt fel egy férfi szerda délelőtt kutyasétáltatás közben Székesfehérváron, a Tóvárosi lakónegyedben. A férfi a rendőrök segítségét kérte a ravaszdi elfogásához.

Szerda délelőtt egy kutyáját sétáltató férfi telefonált be a rendőrség ügyeletére, hogy a házak között egy rókát látott. A ravaszdi egy bokor alatt keresett menedéket a Tóvárosi lakónegyedben. A róka nem lépett fel támadólag, azonban a rendőrök hivatásos vadászok segítségét kérték az elfogáshoz.

A meglepett állatot a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság egyik hivatásos vadásza fogta be és tette ketrecbe. A rókát azután az Animal X Wildlife szakembere vette kezelésbe.

Az állatok befogására és mentésére szakosodott cég képviselője a rókát Székesfehérvár külterületére vitte, majd a börgöndi repülőtér mögötti területen szabadon engedte.

A befogásban segédkező hivatásos vadász az egyenruhásoknak elmondta, hogy a sorozatos esőzések miatt nagy területet borít belvíz, ami miatt lecsökkent a vadak, így a rókák élőhelye is, ezért egyre gyakrabban kell arra számítani, hogy az állatok az ember közelében keresnek táplálékot.

A szakember szerint a rókák emberekre ritkán jelentenek veszélyt. Ami pedig a rettegett veszettséget illeti, a tudatos immunizálás eredményeként Fejér megyében évek óta nem jelentettek ilyen jellegű megbetegedést.

A Tóvárosi lakónegyedben nem ez volt az első eset, hogy vadállatot láttak, hiszen korábban egy aranysakál okozott riadalmat ugyanitt.

Forrás: Webrádió