Nyomtatás
Találatok: 1731
bélmegyeren vadászik a kuvaiti elitIllusztris kuvaiti közéleti személyiségek vadásznak ezekben a napokban Bélmegyeren és a település környékén.
A bankárok és pénzügyi szakemberek mellett egy nyugalmazott dandárparancsnok, az ázsiai ország egészségügyi minisztere és korábbi kereskedelmi minisztere, illetve a Bank of Kuvait elnöke is a megye erdeit járja hétfő óta.

A közeli barátokból, rokonokból álló baráti társaság immáron nyolc éve visszatérő vendége a Hidasháti Zrt. bélmegyeri vadászházának. „ Először 1987-ben, üzleti partnerünk meghívására érkeztünk Magyarországra. Akkor államuk észak-keleti részén vadásztunk. Ezután 13 év szünet következett, amikor is Bugacon és környékén tettünk hasonló túrát. Mint látja, több helyen is próbálkoztunk, de amióta megismertük a bélmegyeri vadászházat, mindig ide járunk” – nyilatkozta a megyei internetes oldalnak a helyszínen Hilal Al-Sayer, Kuvait egészségügyi minisztere és Nasser Al-Sayer, a Bank of Kuvait elnöke, külön kiemelve egyik vendéglátójuk, Végh László, a Hidasháti Zrt. vezérigazgatójának szívélyes fogadtatását.

A kis csapat két vezetője elmondta, hogy számos emlékezetes élményük fűződik a Békés megyei településhez. Nyolc évvel ezelőtti, első látogatásuk idején például olyan farkasordító hideg fogadta őket, hogy a kutyák állán megfagyott a nyál. Kis társaságuk tagjai között ott találjuk Kuvait korábbi kereskedelmi miniszterét, egy nyugdíjas dandárparancsnokot, de a hagyományoknak megfelelően üzletember és bankár barátaik is ismét eljöttek a megyei kistelepülésre. Miközben egyébként nálunk a hétvégén mínusz 20 fok is lehet, Kuvaitban jelenleg reggelenként 10-15, délutánonként 20, este pedig nulla fokos hőmérséklet is előfordul.

Forrás: Beol