Nyomtatás
Találatok: 1912
számszeríjA közelmúltban egy helyi férfi a Szendrői Szőlő-hegyek alatt hangtalanul, számszeríjjal tett ártalmatlanná két őz sutát és egy őzbakot.
Január 03-án a délelőtti órákban egy hivatásos vadász tett bejelentést az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsére, mely szerint a területen feltehetően orvvadászat történt.
A bejelentő ezt követően egy vadőrrel, illetve a Szendrői Rendőrőrs járőreivel a talált nyomok felkutatására indultak, melynek eredményeként az erdei úton egy fatörzsön fennakadt, üres, lezárt állapotú, rendszám nélküli fekete terepjáróra bukkantak.

Az ügy előzménye, hogy a terepjárót a vadász nem sokkal előtte már látta az erdőben, azonban az észlelve őket a megfordult és elhajtott. A járművet hátrahagyó két személyt a rendőröknek mintegy fél kilométer távolságra sikerült igazoltatás alá vonni, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítani.
A személyek előállítását követően a terület közelében lévő kukoricásban, illetve annak környékén megtartott szemle eredményeként eljutottak az elkövető pincéjéhez, ahol vérgyanús szennyeződéseket, illetve vadászathoz használatos tárgyakat: vadásztőrt, távcsövet, nyílvessző végeket, fénypatronokat foglaltak le a rendőrök. A pince melletti kökénybokorban pedig számszeríjat, illetve három nyílvesszőt találtak elő. Az elejtett őzek feldolgozásra váró tetemeire a rendőrök végül egy vikendházban bukkantak rá.
Az ügyben az Edelényi Rendőrkapitányság zendrői Rendőrőrse a jogosulatlanul vadászó - ráadásul tiltott vadászati eszközt használó - 31 éves B.K-val szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információs háttér
Az elmúlt év végén illetékességi területén az Edelényi Rendőrkapitányság a vadászati, erdészeti szervekkel együttműködve akciósorozatot indított a tulajdon elleni szabálysértések, illetve orvvadászatok visszaszorítására. A szorosabbá váló együttműködés célja a kölcsönös érdekek alapján a munka hatékonyságának növelése és állampolgárok biztonságérzetének javítása.

Forrás: Boon