Nyomtatás
Találatok: 1163
hurokkal dolgoztak az orvvadászokKispalád - A Kölcsei Rendőrőrs járőre kedden Kispalád külterületén tetten ért két személyt, akiknél egy zsákban egy őz megnyúzott teteme volt.
A feltételezett orvvadászok először megpróbáltak elmenekülni, de elfogták őket. A rendelkezésre álló adatok szerint az őzsutát tiltott módszerrel; hurokkal ejtették el. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság állatkínzás és lopás miatt indított eljárást a 23 és 47 éves férfiak ellen. A területet átvizsgáló rendőrök 89 kihelyezett hurkot találtak és foglaltak le.

Állatkínzás
Btk. 266/B. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1)-(2) bekezdésben írt bűncselekményt olyan módon követik el, hogy az az állatnak különös szenvedést okoz.

Forrás: Szon