Nyomtatás
Találatok: 1618
ion tiriacBihar megye - Sajtóértesülések szerint 2011-ben sem marad el a bályoki híres vaddisznóvadászat, melyet általában január harmadik hétvégéjén szokott szervezni Ioan Ţiriac üzletember, volt teniszcsillag és csapata.
Kivételt csupán a tavalyi esztendő képezett, amikor már az első hétvégén sor került a sokak által mészárlásnak tartott eseményre. Arsenie Moroşan polgármester a napokban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy ezidáig még nem küldték el neki a rendezvény pontos dátumát, de már zajlanak az előkészületek. Másfelől Daróczi Mihály alpolgármester azt közölte honlapunkkal, hogy ő nem tud semmiről, mert általában őt sohasem szokták tájékoztatni az ezzel kapcsolatos történésekről.

Mint ismeretes, Ţiriac és vendégei a kastélyban és a környékbeli panziókban szoktak megszállni. Tavaly több mint 20 európai üzletember, híresség vett részt a vadászaton, a fő trófea pedig egy körülbelül 120 kilós vaddisznó volt. Két évvel ezelőtt több mint 200 állatot vadásztak le. A rendezvénynek helyt adó birtok annak idején Nicolae Ceauşescu egyik kedvenc vadászhelyszíne volt. Néhány évvel ezelőtt Ion Ţiriac vadászati joga (hiszen maga az erdő az állami erdőgazdálkodási hivatalé) több mint 12 ezer hektárra terjedt ki. Tavalyelőtt volt egy pályázat, mely után 1150 hektár maradt az övé, ami jól be is van kerítve.

Forrás: Erdon